Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja i kupnja

Općim uvjetima poslovanja i kupnje utvrđuje se postupak pristupanja, naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda i usluga ponuđenih na internetskoj trgovini Mini Farma na primarnoj internetskoj adresi www.minifarma.hr. Navedeno web-sjedište je u vlasništvu Mini Farma d.o.o., Jelušići 55, Kastav.

Sve što vidite u internetskoj trgovini pripada Mini Farmi i ne smije se koristiti bez dopuštenja vlasnika autorskih prava, žigova i/ili dizajna. Mini Farma vam dozvoljava korištenje usluga i sadržaja internetske trgovine pod uvjetom da poštujete ove Uvjete korištenja i kupnje.

Mini Farma je prodavač u internetskoj trgovini, a kupac je svatko tko naruči jedan ili više proizvoda od Mini Farme, bilo putem internetske trgovine ili na neki drugi način.

Uvjeti korištenja i kupnje, specifikacije i cijene proizvoda čine ugovor o kupoprodaji na daljinu. Kupac mora potvrditi da je upoznao i suglasan s ovim uvjetima prije potvrđivanja narudžbe. Prodavatelj ima pravo promijeniti uvjete u bilo kojem trenutku, a promjene stupaju na snagu nakon objavljivanja na internetskoj trgovini.

Nakon potvrde i izvršenja narudžbe, ugovor se smatra sklopljenim. Prodavatelj će potom e-mailom obavijestiti kupca o sklapanju ugovora. Za valjanost ugovora, kupac mora biti punoljetan i poslovno sposoban. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom registracije, prijave i/ili naručivanja proizvoda. Ugovor za potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe uz suglasnost zakonskog zastupnika.

Internetska trgovina ponekad može biti nedostupna zbog radova na održavanju, uvođenja novih sadržaja ili nepredviđenih okolnosti. Prodavatelj će nastojati riješiti te probleme u najkraćem roku.

Obilježja proizvoda i usluga
Opisi i fotografije proizvoda na internetskoj trgovini potječu iz baze podataka Prodavatelja. Fotografije su ilustrativne prirode i ne moraju u potpunosti odgovarati isporučenom proizvodu. Vizualni identitet proizvoda na fotografiji može se razlikovati od stvarnog izgleda zbog različitih postavki zaslona, percepcije boja, načina fotografiranja, varijacija u tisku i sl. U tom slučaju ne radi se o nedostatku proizvoda.

Informacije o proizvodima u internetskoj trgovini mogu sadržavati greške zbog tehničkih problema, kao što su greške u aplikaciji, poslužitelju, tipografske greške i sl. Prodavatelj će se potruditi da opis i slika proizvoda budu što precizniji, ali ne jamči za apsolutnu točnost podataka. U slučaju očitih grešaka u informacijama o proizvodima, Prodavatelj ima pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Naručiti možete samo proizvode koji su u narudžbi označeni kao dostupni. Zbog istovremenog procesiranja više narudžbi, informacija o dostupnosti proizvoda se može promijeniti. Ukoliko naručeni proizvod nije dostupan, Prodavatelj će Vas obavijestiti o roku isporuke i ponuditi alternativni proizvod koji je dostupan.

Cijena proizvoda
Cijene na internetskoj trgovini iskazane su u eurima (EUR/€), a trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave jer se isti posebno plaćaju.

Prije potvrde narudžbe, prikazana je odvojena cijena proizvoda s PDV-om i cijena dostave. Cijena dostave se izračunava na temelju količine i težine naručenih proizvoda. Konačna cijena se prikazuje na kraju kupovine, da bi kupac imao uvid u ukupan iznos za naručene proizvode i usluge.

U slučaju plaćanja internetskim bankarstvom i nalogom za nacionalna plaćanja troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Troškovi dostave
Cijena dostave se izračunava prema težini, broju i ukupnoj cijeni naručenih proizvoda, te prema lokaciji dostave. Kupac tijekom procesa naručivanja može vidjeti ukupan iznos dostave.

Trošak dostave na području RH:
Trošak dostave ovisi o težini i vrsti robe.

Rok isporuke je 5-10 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja.

Cijene dostave uključuju PDV. Navedene cijene i pogodnosti dostave dostupne su samo za isporuku na području Republike Hrvatske.

Uvjeti i načini plaćanja
Cijene prikazane na webshopu su isključivo za online narudžbe. Plaćanje se vrši u eurima (EUR/€) i možete odabrati između različitih načina plaćanja.

Narudžbe i dostave na području RH:
Naručenu robu možete platiti pouzećem ili bankovnom transakcijom.

PLAĆANJE PO PONUDI BANKOVNOM TRANSAKCIJOM – VIRMANOM
Naručenu robu možete platiti u roku od 24 sata od prijema ponude koja će vam biti poslana na e-mail u roku od 24 sata od narudžbe. Nakon primitka uplate, robu ćemo dostaviti na vašu adresu.

PLAĆANJE POUZEĆEM
Narudžbu plaćate kada preuzmete paket.

Dostava proizvoda
Dostavu vršimo putem kurirske službe Hrvatske Pošte. Dostava je moguća na području cijele Republike Hrvatske.

Roba se isporučuje u roku od 5 do 10 radnih dana od kada Prodavač primi uplatu, za dostavu na području Republike Hrvatske. Ako se dogodi da odabrani proizvod trenutno ili trajno nije dostupan, Prodavač će odmah obavijestiti Kupca. Kupac u tom slučaju ima pravo raskinuti ugovor i dobiti novac natrag, ili pristati na naknadni rok isporuke. Nastojat ćemo sve naručene proizvode isporučiti u jednom slanju. Ako to zbog stanja zaliha ne bude moguće, Prodavač zadržava pravo isporuke u više pošiljki i preuzima troškove naknadnih pošiljki.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Dostavna služba će u slučaju prve neuspješne isporuke pošiljke ostaviti obavijest o dospijeću pošiljke uz sve potrebne podatke o kontaktiranju za dogovaranje drugog termina isporuke.

Ako dostavna služba ne uspije dostaviti pošiljku Kupcu, Prodavač će ga o tome obavijestiti e-mailom i ponuditi mu sljedeće opcije:

Ponovno slanje pošiljke na adresu Kupca uz dodatne troškove dostave.
Preuzimanje proizvoda na adresi Prodavača uz prethodni dogovor o terminu.
Nakon isporuke, Kupac je dužan potpisati dostavnicu i time potvrditi da je pošiljka uredno isporučena.

Ukoliko Kupac odbije primiti naručenu robu, Prodavač ima pravo zadržati iznos troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova od uplaćene kupoprodajne cijene.

U rokove za isporuku ne računaju se:

dan prijema narudžbe/zahtjeva;
vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca;
vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije odgovoran;
vikendi, neradni dani i blagdani.
Jednostrani raskid ugovora

Samo Kupac koji je naručio robu i sklopio ugovor na daljinu ima pravo jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga u roku od 14 dana. Rok od 14 dana počinje teći od dana kada Kupac ili osoba koju je on odredio (a koja nije dostavljač) primi pošiljku. Ako je Kupac jednom narudžbom naručio više proizvoda koji se isporučuju odvojeno, rok od 14 dana počinje teći od dana kada je primljena zadnja pošiljka.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor treba obavijestiti Prodavatelja na info@minifarma.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti bez odgađanja putem e-pošte.

Ukoliko Kupac raskinu ugovor na daljinu, Prodavatelj će mu vratiti novac, ali ne i troškove dostave. Kupac sam snosi troškove vraćanja pošiljke.
Kupac je dužan pošiljku vratiti u roku od 7 dana od dana kada je raskinuo ugovor. Pošiljku se šalje poštom na dokaziv način na adresu Mini Farma d.o.o., Jelušići 55, Kastav.
Prodavač će vratiti novac u roku od 7 dana od kada primi vraćenu pošiljku. Novac će biti vraćen na isti način na koji je i uplaćen.

Kupac je na vrijeme ispunio svoju obvezu ako je pošiljku poslao Prodavatelju na dokaziv način (preporučeno s povratnicom) prije isteka navedenog roka. Kupac je odgovoran za svako smanjenje vrijednosti robe nastalo rukovanjem robom, osim onog potrebnog za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. Ako je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se ne dostavi u naknadnom roku od 8 dana, smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe. U tom slučaju Prodavatelj nije dužan vratiti uplaćena sredstva.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

Prodavatelj je ispunio svoju uslugu u potpunosti, uz prethodni pristanak Kupca. Kupac je potvrdio da je svjestan da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako se usluga u potpunosti ispuni.

Postoje i iznimke u kojima Kupac ne može raskinuti ugovor, a to su:

Proizvod ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje Prodavatelj ne može kontrolirati.
Proizvod izrađen po specifikaciji Kupca ili koji je jasno prilagođen Kupcu.
Zapečaćen proizvod koji zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodan za vraćanje, ako je bio otpečaćen nakon dostave.
Proizvod koji je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješan s drugim stvarima.

Reklamacija proizvoda
Rok za reklamaciju: 7 dana od dana primitka narudžbe.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda na internetskoj trgovini sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Pakiranje je dizajnirano da izdrži redovnu manipulaciju tijekom dostave te da proizvodi stignu sigurno.

Prilikom primanja pošiljke, Kupac je dužan provjeriti je li sve isporučeno u skladu s narudžbom. Ako primijeti da nedostaju neki proizvodi, mora odmah pismeno reklamirati nedostatak. Naknadne reklamacije neće biti prihvaćene.

U slučaju da je pošiljka oštećena tijekom transporta, Kupac je dužan odbiti preuzimanje pošiljke. Oštećenje je potrebno fotografirati i u najkraćem roku obavijestiti Prodavatelja o problemu.

Ako Kupac primijeti vidljivo oštećenje proizvoda pri preuzimanju pošiljke, ima pravo odbiti preuzimanje i neće snositi troškove dostave. Proizvodi se smatraju primljenim u dobrom stanju ako ih Kupac preuzme bez prigovora. Za materijalne nedostatke koji se kasnije otkriju, Kupac ima pravo na reklamaciju u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima. Reklamacije se mogu podnijeti pismeno e-poštom na info@minifarma.hr ili standardnom poštom na adresu Mini Farma d.o.o., Jelušići 55, Kastav, s naznakom “Reklamacija”.

Kako bismo Vam što brže pomogli, molimo Vas da u prigovoru navedete broj narudžbe ili broj računa.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

isporuka robe koja nije naručena;
isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Ukoliko prodavatelj, nakon pregleda proizvoda, utvrdi da ispunjava uvjete za reklamaciju prema Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača, tada će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti puni iznos plaćenog novca uz raskid ugovora. U slučaju da prodavatelj smatra da reklamacija nije valjana, tj. ako je odbije, obavijestit će kupca o tome u roku od 15 dana od primitka reklamacije.

Prodavatelj će preuzeti odgovornost za povrat oštećenih, neispravnih ili pogrešno isporučenih proizvoda na vlastiti trošak, pod uvjetom da se utvrdi opravdanost prigovora te da kupac nije utjecao na stanje ispravnosti, oštećenja ili bilo kakvih nedostataka proizvoda.

U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

Politika zaštite osobnih podataka

Želimo naglasiti da vaši osobni podaci ostaju povjerljivi prilikom posjete ovoj web stranici, osim ako ih dobrovoljno ne odlučite otkriti. Obećavamo da, osim u slučaju zakonskih zahtjeva, nećemo dijeliti primljene podatke s trećim stranama. Kada nam pošaljete e-mail s osobnim podacima kojima je moguće identificirati vas, bilo kroz e-mail poruku s upitom ili putem dostavljenog obrasca, koristit ćemo te podatke isključivo radi odgovora na vaše zahtjeve. Osobni podaci mogu biti prikupljeni i u svrhu marketinških aktivnosti. Daljnja obrada osobnih podataka u svrhu povijesnih ili statističkih istraživanja neće se smatrati neprikladnom, pod uvjetom da se poduzmu odgovarajuće sigurnosne mjere.

Uvjeti kupnje

Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Mini Farma e-trgovine definirani su kroz sljedeće parametre: narudžba, plaćanje, poštarina i otprema, povrat/reklamacija robe. Prodavatelj (isporučitelj) proizvoda je Mini Farma, a kupac je svaki punoljetni posjetitelj naše Internet trgovine, koji robu naručuje na jedan od načina opisanih u daljnjem tekstu. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom procesa kupovine. Proizvodi su namijenjeni prodaji isključivo na području Republike Hrvatske.

Sve cijene izražene su s PDV-om. Valuta je euro (EUR/€). Kupovinu u iznosu većem od 135 € i težine pošiljke do 30kg odobravamo 10% popusta na gotovinsko ili predračunsko plaćanje.

Naručivanje

Svi proizvodi ponuđeni u našoj Internet trgovini za područje Republike Hrvatske naručuju se na jedan od sljedećih načina:

-e-mailom info@minifarma.hr
-telefonom 051/256-565 051/258-069
-telefaxom 051/258-068

Dostava

Minimalna vrijednost naručenih artikala je 13.14 €, a dostavu vršimo na području Hrvatske.

Cijena dostave:

Pošiljke težine do 30 kg: 4.78 € + pdv
Pošiljke težine preko 30 kg na upit.

Pošiljke dostavljamo do 2m dužine.
Za narudžbe vrijednosti iznad 135 € i težine do 30kg troškove plaća MINI FARMA.

Isporuka na otoke prema upitu.

Plaćanje

Naručene artikle kupac može platiti na sljedeće načine: pouzećem (u gotovini, pri preuzimanju u poslovnicama) i po predračunu, na poslovni račun putem virmana ili opće uplatnice. Roba se šalje dostavnom službom ili poštom preporučeno.

Prilikom preuzimanja robe molimo provjerite eventualna oštećenja i odmah ih reklamirajte kurirskom djelatniku koji je robu dostavio. Pošiljku s vidljivim vanjskim oštećenjima ne preuzimajte.